“Je bent diaken. Gefeliciteerd met die gave taak! Je mag meewerken aan een essentieel onderdeel van ons kerk-zijn. Wat een geweldige kans om het evangelie handen en voeten
te geven.” Zo begint de brochure van Kerkpunt.

Kerkpunt wil geloofsgemeenschappen inspireren en ondersteunen zodat door hen
heen het Koninkrijk van God zichtbaar wordt voor elkaar en in de samenleving. Met onderstaande brochures hopen ze jou als (beginnende)diaken te inspireren en enthousiasmeren door handvatten aan te reiken om als diaken in Hervormd Veenendaal aan de slag te gaan.

Yes! Ik ben diaken 1-2
Yes! Ik ben diaken 3-4-5

De diaken heeft een belangrijke rol als voortrekker in de diaconale roeping van de gemeente. Die diaconale roeping kun je als volgt samenvatten: delen van wat de gemeente aan gaven geschonken is, helpen waar geen helper is en getuigen van de gerechtigheid van God waar onrecht geschiedt. Zo staat het ook beschreven op de website informatie & inspiratie voor diakenen van de PKN.

En wat zijn eigenlijk je taken als (aankomend) diaken? Klik op de afbeelding om verder te gaan:

Samen erop vooruit

Als diakenen zijn wij ons er van bewust dat wij niet iedereen kunnen helpen en dat we daar alle gemeenteleden bij nodig hebben. Jong en oud. In ‘het ambt aller gelovigen’ is iedereen diaken en samen willen we mensen helpen die in (geld)nood zitten. Doe je ook mee?
Het gaat vooral om herkennen, durven aanspreken en vragen, luisteren en doorverwijzen. Daarom is deze e-learning tool ook uitermate geschikt om als (komende, langzittende eigen alle dus) diaken eens door te lopen. Doorgeven aan je mede broeders in de kerkenraad is daarbij ook nuttig. We kunnen tenslotte allemaal hulp gebruiken bij het (verder) ontwikkelen van onze ‘diaconale antenne.’

Daarom willen we je graag uitnodigen voor een korte e-learning ‘Samen Erop Vooruit’. Deze helpt ons hoe we iemand kunnen helpen om de hulp te krijgen die ze nodig hebben. Aanmelden kan via https://hiphelpt.nl/e-learning waarna je direct van achter de computer of smartphone aan de cursus kan beginnen.

Hierbij ook de flyer in .pdf die je kan rondsturen of uitprinten:

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png