We geloven dat mensen best bereid zijn om zich in te zetten voor de ander en de samenleving. De kloof tussen die bereidheid en het daadwerkelijk in actie komen is voor veel mensen (te) groot. Er is een brug, een verbindende schakel nodig. Stichting Present wil die schakel zijn.

Present Veenendaal staat voor Inspiratie, Kansen zien, Handen uit de Mouwen en Bloei! Deze kernwaarden passen bij ons.

In bijbehorende figuur staan woorden bij de kernwaarden, woorden waar wij onszelf in herkennen.

Als je je als vrijwilliger bij ons aanmeldt beginnen wij met Inspiratie. We zoeken samen met je uit wat je aanbod is: wie ben jij, wat kun jij goed en wat vind je leuk?

Dit aanbod brengen we onder de aandacht van hulpverleners en dan zoeken we naar een goede match. Hierin gaat het om Kansen zien.

Welke hulpvraag past bij dit aanbod? Hoe kunnen we hier een creatieve mooi match van maken waardoor er een echte ontmoeting tot stand komt?

De volgende stap is het projectbezoek op de locatie van de hulpontvanger en de projectdag. Handen uit de mouwen dus!

We motiveren je om uit je comfortzone te stappen: bij iemand die een heel andere situatie zit dan jij aan de slag gaan en elkaar ontmoeten.

Die ontmoeting is voor ons erg belangrijk. Weten voor wie je je inzet en waarom. Zo kun je merken dat je meer kunt betekenen dan je denkt en kom je tot Bloei.

Dat is het doel van Present: een beweging op gang brengen van geïnspireerde mensen die aan de slag gaan en tot bloei komen. Zodat ze vaker naar elkaar omzien!

Doe je ook mee? KLIK HIER