In Markt 10 is er een gespreksgroep voor partners, broers en zussen, mantelzorgers, ouders en kinderen van psychiatrische patiënten. In deze groep worden ervaringen uitgewisseld aan de hand van een zelf gekozen thema. De bijeenkomsten worden gecoördineerd door Labyrint – In Perspectief.

De activiteiten van MIND Naasten Centraal hebben als doel: Het bevorderen van een leefbare situatie voor familieleden en andere directbetrokkenen van psychiatrische patiënten, zowel individueel als sociaal en maatschappelijk.

Over de bijeenkomsten
Een gespreksgroep biedt een meer langdurige vorm van ondersteuning, zodat u de situatie kunt verwerken en ermee leert omgaan. Er zijn veel mogelijkheden voor herkenning en erkenning en u kunt veel informatie en tips uitwisselen. Twee weten meer dan een en tien weten meer dan twee. Ten slotte kunt u in een gespreksgroep mensen ontmoeten met wie u indien gewenst ook buiten de bijeenkomsten contact kunt hebben.

Besluit u deel te nemen aan contact- of gespreksgroepen, dan neemt u in principe deel aan meerdere bijeenkomsten. Dit kan variëren van 5 tot 10 bijeenkomsten. Het aantal deelnemers is beperkt en momenteel zijn er 8 deelnemers.

Update maart 2023: groep is vol.

Wij zijn gestart in 1997. Ons doel is onderlinge uitwisseling, ondersteuning en versterking.
Er komen ook mensen uit de omgeving. Momenteel bestaat de groep uit 8 personen.

Meer informatie en aanmelden kan bij Wim van de Kraats:

E-mail: wkraats@xms.nl

Tel: 06-50680560

Voor meer informatie over Naasten Centraal zie: www.naastencentraal.nl. Met de zoekopdracht ‘activiteitenagenda’ krijgt u inzage in de activiteiten in uw regio.