Voedsel- en kledingbank Veenendaal.

De voedselbank is al jaren een begrip in onder andere Veenendaal. Ze werken samen met diverse instellingen en kerken, zoals ook Hervormd Veenendaal, om de klanten van voedsel en kleding te voorzien. Naast deze noodzakelijke hulp heeft de Voedselbank samen met andere organisaties als doel om de zelfredzaamheid van de klanten te vergroten. Dit zodat de mensen weer op eigen benen kunnen staan. Voedsel- en kledinghulp moet immers liefst tijdelijk zijn.

Wat dan bijzonder is dat de voedselbank een terugval ziet in het aantal cli├źnten. Dat lijkt goed nieuws maar tegelijkertijd kan dit ook komen doordat mensen de drempel te hoog vinden en misschien niet voldoende bekend zijn met de Voedselbank en de mogelijkheden waar ze gebruik van kunnen maken. Daarbovenop zien we zelf als we boodschappen doen dat de prijzen oplopen om nog maar niet te spreken over de forse prijsverhoging van de energie. Kortom, de Voedselbank wil de drempel verlagen en laten weten dat ze klaarstaan voor de mensen die het nodig (gaan) hebben.

Hier kunnen u en jij ook aan bijdragen door oren en ogen open te houden en mensen hierop te wijzen. Tegelijkertijd beseft de Voedselbank dat ook die drempel hoog is en daarom hebben ze flyers en posters ontwikkeld die u anoniem af kunt geven of ergens neer kan leggen of op kan hangen. Deze liggen (posters ook in Arabisch) in Markt10 voor u klaar. Ook zijn ze hieronder digitaal beschikbaar:

Brochure Voedselbank Arabisch
Brochure Voedselbank Nederlands