Jongeren Herveen steken handen uit de mouwen met Present

Vlak voor de zomervakantie kwam er een hulpvraag binnen bij Stichting Present Veenendaal voor hulp aan een vrouw om haar te helpen met opruimen. Samen met Stichting Present zijn we toen op zoek gegaan naar een aantal jongeren die deze klus op zich zouden willen nemen. Het moesten wel wat oudere jongeren zijn vanwege de emotionele lading die bij het opruimen verbonden was bij de hulpvrager. Dan kom je al snel bij een van de JV’s uit die Hervormd Veenendaal rijk is. Maar ja, zitten die jongelui wel op zo’n klus te wachten in hun vakantie, in de warmte en misschien zijn ze wel gewoon weg. Het was daarom een fijne verrassing om te horen dat er al snel een viertal jongeren waren gevonden die deze klus wilden gaan klaren. “We dachten, waarom zouden we niet een avondje vrij kunnen maken voor iemand anders die hulp nodig heeft”.

Stichting Present heeft vervolgens voor een container gezorgd waar alle spullen die bij het opruimen naar boven kwamen in weggegooid konden worden. Een van de jongeren beschrijft het zo:

‘Op donderdag 28 juli hebben vier Jv’ers (Joost, Carliene, Marc en Elze) een avondje doorgebracht op het PWA-park. Via de jv-app kwam er een oproep vanuit Stichting Present of er een aantal mensen tijd hadden om te helpen met het opruimen van een schuur. De eigenaresse van de schuur was zelf niet instaat dit te doen. We zijn die avond aan de slag gegaan met het uitzoeken en het wegbrengen van spullen naar de afvalcontainer. Na een korte pauze met wat lekkere snacks zijn we vol goede moed weer verder gegaan met deze behoorlijke klus. Aan het einde van de avond is er een mooi resultaat behaald: Een opgeruimde schone schuur en een zeer dankbare vrouw.’