Deelzorg pleeggezin gezocht

Omdat de spanning in de thuissituatie zo hoog was opgelopen dat we het niet meer konden keren, heeft ze (onze geadopteerde pleegdochter van 12 jaar) afgelopen periode (november-april) in een pleeggezin/ bij familie gewoond. Maar door omstandigheden is dit traject helaas vrij abrupt tot een einde gekomen.

Dit is een stockafbeelding

Onze dochter is een vrolijke meid, die o.a. houdt van gamen, buitens pelen, lezen, spelletjes doen en bakken. Ze vindt het vooral leuk om dingen samen te doen. Ze heeft behoefte aan duidelijkheid en structuur, maar ook aan gezelligheid en humor. Ze kan zich heel goed aanpassen aan haar omgeving dus we verwachten in het pleeggezin geen moeilijk hanteerbaar gedrag. Eerder een aangepast meisje, wat hopelijk op termijn meer van zichzelf zal laten zien.

Er is een vermoeden van hechtingsproblematiek en trauma, waardoor ze de nodige aandacht en nabijheid van ons vraagt. Nu ze ineens weer de hele week thuis is, zouden we het fijn vinden om een extra gezin (of eventueel 2 extra gezinnen) naast ons gezin te hebben staan waar ze ook terecht kan en zich thuis voelt. Zo kunnen wij als ouders met enige regelmaat even opladen om er daarna weer met volle energie voor te kunnen gaan. De voorkeur qua frequentie gaat in eerste instantie uit naar 2 dagen per week. Maar minder is zeker bespreekbaar. Alle hulp is welkom!

Wij zoeken een christelijk gezin met bij voorkeur oudere kinderen (10+), die ruimte in hun huis en hart hebben om haar een warm 2e thuis te bieden en samen met ons de zorg voor onze dochter te kunnen delen.  

Als jullie je aangesproken voelen door bovenstaande of jullie hebben nog vragen, dan horen we dat graag op één van de (onze) telefoonnummers die in het bericht in de kerkapp worden weergegeven. We gaan graag het gesprek aan. Mochten jullie zelf niets kunnen betekenen, maar wel iemand kennen die ons eventueel zou kunnen en willen helpen, dan vinden we het fijn als deze informatie aan hen doorgestuurd wordt.