Passion Veenendaal 2024

We kijken terug op een geslaagde poging om ‘de Passion’ met verschillende kerken naar Veenendaal te halen:

Stilstaan bij het (lege!) kruis. Een replica van het kruis wat gebruikt wordt bij de Passion komt (weer) naar Veenendaal. Dit kruis is liggend dus er is geen processie. Ook zijn er geen acteurs en is er geen populaire muziek. Wat er wel is, is de herkenning van de televisie, verstilling en de mogelijkheid van een gesprek. We kennen misschien wel de beelden van interviews ‘in de winkelstraat’ waarbij mensen wordt gevraagd of ze weten wat Pasen (en zelfs Kerst) inhoud. Menig ontluisterende reactie is dan dat het iets met de eieren, de paashaas of lente te maken heeft. Of mensen geven aan het echt niet weten.

Toch zijn er veel mensen in deze tijden van verwarring en onzekerheid op zoek naar een vorm van zingeving. We hopen met dit, voor velen herkenbare kruis, toch hier en daar een zaadje te kunnen planten. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Bid u mee dat de aanwezige personen de juiste woorden mogen ontvangen en dat er mooie gesprekken mogen ontstaan?

Het kruis heeft op drie verschillende locaties in Veenendaal gestaan. Bij Het Ontmoetingshuis, Op de Markt bij de Oude Kerk en Markt10 en op de markt op het Bruineplein. De aanloop was heel divers van jong tot oud. Fijn om te ervaren dat er veel mensen waren die een uurtje vrij wilden maken om bij het kruis te staan. Soms was er zelfs iemand die het jammer vond om naar te moeten gaan vanwege andere afspraken. Er hebben een heel aantal mooie ontmoetingen plaats mogen vinden. En wie weet zijn er inderdaad wat zaadjes gepland.

Hieronder wat foto’s van de Passion Veenendaal 2024.