HipHelpt Veenendaal

Basis

De christelijke stichting HipHelpt Veenendaal is opgezet door de diaconieën van Veenendaal. Ze willen graag een brug slaan tussen mede Veenendalers die hulp nodig hebben en de (gemeenteleden uit) de verschillende kerken in Veenendaal. HipHelpt opereert vanuit ons Diaconaal en Missionair centrum Markt10

“We geloven dat we zo ons christen zijn handen en voeten kunnen geven.”

Ze willen er dan ook  graag zijn voor de kerkelijke gemeenten, die diaconaal actief willen zijn in hun eigen omgeving.  Ze willen de gemeenteleden helpen om een ‘goede buur’ te zijn voor de omwonenden die hulp nodig hebben en gemeenteleden te stimuleren om er te zijn voor hun naasten. Op deze manier komt ook het ‘kerk in de wijk’ zijn tot uiting.

Hulpvrager

Ook is HipHelpt aangesloten bij Hulplijn Veenendaal waardoor aanvragen beter gestroomlijnd worden. Daarbij kunnen mogelijke dubbele aanvragen gefilterd worden. Hulpvragers kunnen overigens ook nog steeds rechtstreeks terecht bij HipHelpt maar toch wordt, mede via bovenstaande, liever doorverwezen naar de Hulplijn. Aanvragen via www.hulplijnveenendaal.nl of 06 – 21 47 07 86

Hulpbieder

Een hulpbieder kan zich aanmelden via www.hiphelpt.nl/veenendaal of de app downloaden in de appstore. Je vult je gegevens in en geeft aan of en van welke Veense kerk je lid bent. Dit wordt gebruikt om hulpvragen te selecteren die vanuit jouw wijk/omgeving komen. Ook geef je aan voor welk soort klussen en of contact je openstaat. Vervolgens komt je aanvraag naast bij Hiphelpt ook terecht bij de contactpersoon (Meestal diaken) uit je wijk:

Wijk1: Noord Julianakerk: Jan-Marc Stam

Wijk 2: Oude Kerk: Peter Kok

Wijk 3: en 6 Vredeskerk en Hoeksteen: Gerwin Verdoold

Wijk 4: Sionskerk: Michiel van den Berg

Wijk 5 en 8: Westerkerk: Kees de Jong

Wijk 7: Julianakerk: Hans Verzijl

Wijk 9: Veenendaal Oost: Jan Heikamp

Wanneer je bent aangemeld ontvang je een e-mail ter bevestiging. Wanneer er nu een hulpvraag komt wordt er gekeken welke wijk en welke klus het is en wordt er een mail met de vraag verstuurd naar de potentiële helpers. Deze kunnen dan vervolgens aangeven door te klikken op de rode of groene knop/link om de klus op te pakken. Daarna ontvang je verdere instructies en de contactgegevens.

HipHelpt en Hervormd Veenendaal

Naast de diakenen die als coördinator fungeren voor onze wijken is het goed wanneer we als diakenen actief de gemeenteleden wijzen op HipHelpt. Dit kan, zoals aangegeven, ook heel goed als onderdeel van het ‘Kerk in de wijk’ zijn. Door middel van stukjes in het Kerkblad en af en toe een oproep in de kerkapps hopen we het nog meer onder de aandacht te kunnen brengen. Momenteel is de vraag (vooral op sociaal contact vlak (bellen, koffiedrinken en wandelen et cetera)) groter dan het aanbod hulpbieders.

Voorbeelden

Momenteel hebben we nog weinig voorbeelden. Wanneer jullie iets ter ore komt zou het mooi zijn als, wanneer het positief was, we dit kunnen en mogen delen met de andere gemeenteleden om dit verder te promoten en te stimuleren.

Informatiebrief HipHelpt

Verder is het extra makkelijk gemaakt door de HipHelpt app te ontwikkelen en beschikbaar te maken voor Android en IOS. Download de app en begin vandaag nog met hulp bieden.